Matematik

bestem c i ligningen?

20. januar 2009 af ca0407 (Slettet)

 Bestem c i ligningen:

-2*x^2+4*x-c=0

er der nogle der kan forklare mig hvordan man bestemmer c?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#0 Har du nogle betingelser?


Svar #2
20. januar 2009 af ca0407 (Slettet)

 betingelser? nej, det tror jeg ikke. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Så kan c være en abritær værdi. Er der ikke noget med at ligningen skal have én løsning eller noget i den stil?


Svar #4
20. januar 2009 af ca0407 (Slettet)

 en ligning kan jo både have én, to eller ingen løsninger. 
der står bare i opgaven at man skal bestemme c, og det forstår jeg ikke. 
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Så siger du bare at c kan være alle reele tal :)


Svar #6
20. januar 2009 af ca0407 (Slettet)

 jamen, er det et relevant resultat? :b


Svar #7
20. januar 2009 af ca0407 (Slettet)

 eller, der skal være én løsning i ligningen. undskyld, min fejl. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. januar 2009 af NejTilSvampe

 #6 jada


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#7 så skal d=0


Svar #10
20. januar 2009 af ca0407 (Slettet)

 jamen hvordan får man så en løsning ud af det? 


Brugbart svar (1)

Svar #11
20. januar 2009 af NejTilSvampe

 den eneste løsning jeg kan tænke mig til:

c= -2*x^2+4*x

Er det bare mig eller mangler der en oplysning?


Brugbart svar (1)

Svar #12
20. januar 2009 af NejTilSvampe

 nå ja undskyld: du kan bare siger  b^2 - 4*a*c =0    og her isolere c:

b^2 = 4*a*c

c= b^2 /4a = -2


Svar #13
20. januar 2009 af ca0407 (Slettet)

 jeg prøver igen -og tak (:


Brugbart svar (1)

Svar #14
20. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#12 har du ikke regnet forkert? Ligningen hedder -2*x2+4*x-c=0 så

d=42-4*(-2)*(-c)=16-8c ................ hvoraf c=2


Svar #15
21. januar 2009 af ca0407 (Slettet)

 er lidt forvirret nu? o:


Skriv et svar til: bestem c i ligningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.