Matematik

Bestemmelse af største/mindste værdi..med cas funktion

20. januar 2009 af 2000F-Mc (Slettet)

Et fodboldstadion skal anlægges, så der rundt om banen skal være en løbebane på 400m. På figuren er banen rektanglet, mens løbebanen består af to rette linjer og to halvcirkler, altså figurens rand.

A) vis folboldbanens areal A(x)=400x-2*phi*x^2, hvor 0<x<200/phi

nogen der kan hjælpe mig med det....


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2009 af NejTilSvampe

 dit minimumspunkt i en andengradsligning er:  -b/2a


Svar #2
20. januar 2009 af 2000F-Mc (Slettet)

er svaret det?... så forstår jeg det ik...


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2009 af mathon

A(x) = (-2*π)*x2 + 400x

a = -2*π
b = 400

-b/(2a) = -400/(2*(-2π)) = 100/π ≈ 31,831
 


Skriv et svar til: Bestemmelse af største/mindste værdi..med cas funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.