Kemi

reaktionshastighed

20. januar 2009 af Sjuaps (Slettet)

Hej, er der en der ville være sød at hjælpe mig med at løse denne opgave.?

http://peecee.dk/upload/view/150629


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2009 af Arctan (Slettet)

Hvad har du problemer med?


Svar #2
20. januar 2009 af Sjuaps (Slettet)

Med at løse opgaven. Jeg ved ikke hvorn jeg gør. :( Eller rettere sagt, jeg kan ikke finde ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2009 af DennisDeH (Slettet)

Hvad har du gjort indtil videre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2009 af FunkStarDeluxe (Slettet)

Ved matematiske ligninger, grafer - whatever, er hastighed ALTID definieret ud fra den differentieret funktion. Altså, for at skære det ud i pap: differentier forskriften, sæt x til hhv. 10 og 30 og du har reaktionshastigheden til tiderne.


Svar #5
20. januar 2009 af Sjuaps (Slettet)

jamen jeg ved godt hvad jeg skal. Jeg vil bare gerne have hjælp til tallene i parentesen. Altså A1 og A2


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2009 af djharsk (Slettet)

FunkStarDeluxe: Det er overarbejde.

Det handler såmænd bare om at aflæse 2 punkter, der ligger omkring de 20minutter.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2009 af FunkStarDeluxe (Slettet)

Se her er det faktisk også ganske simpelt.

Hvis du har læst ordenligt på din lektie, og ikke dovner dig til at tro, at studieportalen er din livslinje, vil du finde, at hastigheden er defineret ved V = - Δ[A]/Δt  , hvor [A]er den aktuelle koncentration af stoffet A.

Ok. Så langt, så godt. Nu mangler du at vide, at funktionen V, er en tilstandsfunktion. Altså siger den kun noget om start og slut, og ikke hvordan man er kommet frem dertil. Derfor V = [A2] - [A1] / t2 - t1...


Svar #8
20. januar 2009 af Sjuaps (Slettet)

Jeg kan seriøst ikke få det ind i hovedet. Som djharsk også skriver, så skal man bare aflæse 2 punkter. Og jeg er så blank, at jeg ikke kan aflæse de der punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. januar 2009 af FunkStarDeluxe (Slettet)

Aflæs y til 10 min: ~0,30 og divider med 10: 0,030M/min

Aflæs y til 20 min: ~0,175 og divider med 20: 0,00875M/min

V = -(0,00875-0,030)/20-10 = 0,002125M/min


Svar #10
20. januar 2009 af Sjuaps (Slettet)

Okayy. Jeg ska lige være med.

Aflæs y til 10 min: ~0,30 og divider med 10: 0,030M/min Her mener du at 10 min = t1? og 0,30 = A1?

Aflæs y til 20 min: ~0,175 og divider med 20: 0,00875M/min Her mener du at 10 min = t2? og 0,30 = A2?

V = -(0,00875-0,030)/20-10 = 0,002125M/min er det her resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. januar 2009 af FunkStarDeluxe (Slettet)

Ja, du går fra din første del, til din anden del. Altså fra 1. måling til 2 måling.. Du vil jo aldrig kunne lave en måling ved 20 min før du laver den ved 10 min, vel? :)

Derfor:

A1 = 0,0030M/min

A2= 0,00875M/min

t1=10min

t2=20min


Svar #12
20. januar 2009 af Sjuaps (Slettet)

Nu er jeg med. :D MERCI!!! =)


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. januar 2009 af FunkStarDeluxe (Slettet)

Godt så, så tror jeg heller ikke den kunne blive mere skåret ud i pap hehe ;)


Svar #14
20. januar 2009 af Sjuaps (Slettet)

Hehe, jeg er faktisk heller ikke lærernem. Man skal igennem et helved, hvis man hjælper mig. =) Hehe.


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. januar 2009 af Ramses I (Slettet)

Jeg tror ikke det er rigtigt.

A1 og A2 er koncentrationer i M (mol/L) og det bliver til noget værre volapyk hvis du siger M/min divider med min. Så får du M/min2.

Hældningskoefficienten α = dy/dx -----> α = (y2-y1)/(t2-t1)

Så er det bare at gå til den: α = (0,108-0,300)/(30-10) = -0,0096 M/min

minus betyder bare at der er forbrug eller sagt med andre ord at kontrationen falder som funktion af tiden. Positiv betyder at der er produktion, eller at koncentrationen stiger. Derfor kan du fjerne fortegnet (-) og sige at reaktionshastigheden til tiden 20 min. for spaltning af brintoverilte er 0,0096 M/min.

Hvis du afbilder LN (A0/A) fårdu en ret linie med hældningskoefficienten 0,05095 og b=-0,00349

Så kan du også fortælle at der er tale om en 1. ordensreaktion.

A = A0 * e^(-k*t)

k har vi nu fundet til 0,05095

A = 0,495 * e^(-0.05095 * t)

Såkan du finde koncentrationen A til enhver tid t - smart ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. januar 2009 af Ramses I (Slettet)

Rettelse:

Hvis du afbilder LN (A0/A) som funktion af tiden får du en ret linie.....


Skriv et svar til: reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.