Kemi

Reaktionsorden

21. januar 2009 af svendsensmand (Slettet)

Hvordan begrunder man udtrykket : 

[S2O82-] = [S2O82-]0 – ½ * [S2O82-]0

Ville være dejligt med hjælp :-)


Svar #1
21. januar 2009 af svendsensmand (Slettet)

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2009 af Arctan (Slettet)

Det giver ingen mening. I hvilken sammenhæng?


Svar #3
21. januar 2009 af svendsensmand (Slettet)

Bestemmelse af reaktionsorden med hensyn til peroxodisulfat, S2O82-
Under teoriafsnittet forklares, hvorledes man ud fra kendskab til sammenhæng mellem [S2O82-] og tiden kan afgøre, om reaktionen er af første eller anden orden m.h.t S2O82-. Begrund endvidere udtrykket [S2O82-] = [S2O82-]0 – ½ * [S2O82-]0 ud fra reaktionsskemaerne.
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. januar 2009 af Arctan (Slettet)

Da reaktionsordnen mht. S2O82- sandsynligvis er af første orden (ikke?) kan vi udlede, at

kt = ln[S2O82-]0 - ln[S2O82-]t

Og hvis vi sætter tiden til at være når initialkoncentrationen af S2O82- er halveret fås:

kt = ln[S2O82-]0 - ½·ln[S2O82-]0.

...men det har nok ikke noget med det at gøre? Hvad viser de reaktionsskemaer du nævner?


Skriv et svar til: Reaktionsorden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.