Almen studieforberedelse (AT)

AT i dansk/historie(samfundsvidenskabelig del)

21. januar 2009 af joachimnb (Slettet)

 Hej SP

Emneforvirringen er da snart total med AT og "Rejser". Forstår at det skal være en fysisk rejse og indtil videre kunne jeg godt tænke mig at kombinere Dansk og Historie. Har ikke samfundsfag længere (havde det på B niveau i 2.g), men er det alligevel muligt at have faget istedet for historie? Historie kunne jo næsten alligevel lige så godt kunne hedde samfundsfag, da det er den samfundsvidenskabelige del af historie man skal benytte?

Har kigget på H.C. Andersens bog "En digters bazar" og den ser interessant ud i forhold til emnet da den handler om hvordan han rejser rundt i Europa, orienten og oplever jernbanen osv. Det er altså sådan en slags rejseskildring/dannelsesrejse.

Er der nogen der har et forslag til hvordan dette kan kombineres med historie, som er samfundsvidenskabelig i AT, dvs. noget med teorier, kvalitativ/kvantitativ metode osv.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af Stephaniex (Slettet)

Du må godt bruge samfundsvidenskab, bare du har har det eller har haft det på B. Overvejer lidt samme emne, kan du fortælle lidt mere om hvordan du vil gribe det an. Er meget i tvivl omkring det og om det skal være samf eller historie.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2009 af Madskh (Slettet)

Jeg står i præcis samme situation...

Jeg forestiller mig at man - især for historiedelens vedkommende - kunne komme ind på hvad for nogle strømninger i samfundet og i kunstverdenen (måske især i litteraturen!?), der kan have affødt denne "dannelsesrejse-feber" der synes at have været udbredt blandt de danske kunst-personligheder i netop denne periode (guldalderen). Dette kan og skal garanteret puttes ind i en lidt større europæisk og historisk sammenhæng (Hvordan forholdt det sig i andre lande? Hvordan forholdt det sig i tidligere historiske perioder/hvordan forholder det sig idag? Kan man se nogle generelle tendenser?).

Herefter vil man sikkert stå med både nogle fakta, men også nogle hypoteser

I danskdelen kunne man så prøve at undersøge om der er dele af H.C. Andersens værk der kan bekræfte/underbygge disse teorier, gennem en personlig analyse/fortolkning af teksten.

Dette er KUN mine egene idéer og tanker, og jeg ved på ingen måde om der kan komme en hverken god eller fyldestgørende synopsis ud af dem!
Metoder er desuden ret ringe gennemtænkt indtil videre!


Kunne være rigtig fedt med noget kvalificeret respons!


Håber selv på at være blevet klogere imorgen, hvor vi har noget vejledning på vores gymnasium.
...for ellers er jeg også på ret bar bund/røven.

Mvh.
Mads Kjøller-Henningsen
3.a, Aurehøj Gymnasium
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2009 af MariaNissen (Slettet)

Mads kjøller - kommer du ikke sammen med Martha :)?


Skriv et svar til: AT i dansk/historie(samfundsvidenskabelig del)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.