Matematik

Integration af x^3*e^((x^4-)1)

02. november 2004 af D@niel (Slettet)
Hey...

Kan i hjælpe mig med den her:

§ x^3*e^((x^4-)1)dx

og

§ 3x*e^5x dx


(§ = integrationstegn)


Når jeg prøver at integrere vha partiel integration, ender jeg bare med et nyt integrale der er endnu værre...

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

S x^3*e^((x^4-1)dx

Lad u = x^4 - 1. Find du/dx.

---------------------------

S 3x*e^5x dx = 3x*e^(5x)/5 - 3/5 S e^(5x) dx

Det kan måske hjælpe dig igang.

Svar #2
02. november 2004 af D@niel (Slettet)

ok, nu er den første opgave på plads.


Men hvad er det du gør i den anden? Hvorfor dividerer du med 5? Hvilken regel/metode bruger du der?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Partiel integration.

Husk at S e^(kx) dx = e^(kx)/k + c

vh. Simon

Svar #4
02. november 2004 af D@niel (Slettet)

Sååådan, så lykkedes det!


Tak for hjælpen, det var super :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Velbekomme, hverken Samuel eller frodo kunne.

Skriv et svar til: Integration af x^3*e^((x^4-)1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.