Matematik

funktioner

23. januar 2009 af mjtcl252 (Slettet)

hej

jeg har en opgave som jeg ikke kan finde ud af

en funktion f er givet ved

f(x)= e^2x - 3x

bestem f´(x), og undersøg, om der findes en tangent til grafen for f med hældningskoefficienten -1

håber virkelig i vil hjælpe mig:)

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2009 af Dynin (Slettet)

f'(x)=2e2x-3 ... har den en tangent med hældning 1 skal der findes en løsning til f'(x)=1 dvs

1=2e2x-3 dvs 2=e2x dvs ln(2)=2x dvs x=ln(2)/2

Konklusion ja der findes en tangent til f med hældningkoeff. 1


Svar #2
24. januar 2009 af mjtcl252 (Slettet)

nu har jeg forstået, mange tak!


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.