Matematik

Sandsynlighed

23. januar 2009 af kanonkugle16 (Slettet)

Jeg synes, at sandsynlighed er svært.
Jeg sidder med en svær opgave, og ønsker lidt hjælp.

5 ud af 100 mænd er farveblinde, mens kun 25 ud af 10000 kvinder er farveblinde.

- Hvad er sandsynligheden for, at en tilfældig valgt person er farveblind, hvis der er lige mange kvinder og mænd?

- Denne person er farveblind, hvad er sandsynligheden for, at det er en mand?

Hjælp! Er virkelig lost, og kan bare ikke finde rundt i alle disse formler, og mængder.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Først: Sandsynlighedssregning og statistik er også svært. !. opgave, hvis sandsynligheden for en hændelse A er P(A) og sandsynligheden for en hændelse B er P(B) og hvis disse to hændelser udelukker hinanden, så er den samlede sandsynlighed for hændelsen A eller B = P(A) + P(B), så her bliver det?? Ja hvad bliver det så?

2) Sandsynligheden for hændelsen C under forudsætning af D er P(C!D) = P(C og D)/P(D). Denm kan du selv regne nu.


Svar #2
24. januar 2009 af kanonkugle16 (Slettet)

Hej.

1) Jeg har regnet det ud som:

p(farveblind|kvinde) = 25/10000 = 0,0025

p(farveblind|mand) = 5/100 = 0,05

p(farveblind) = 0,05 + 0,0025 = 0,0525

2)

p(mand|farveblind) = p(farveblind|mand) * p(mand) / p(farveblind)

= 0,05 * 0,5 / 0,0525 = 0,0476

Hvilket jeg synes er meget mærkeligt, da den jo helst burde ligge over 0,5 ? Hvad gør jeg galt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#2

ad 1) tag en population på 10000 mænd og 10000 kvinder så er der 500 farveblinde mænd og 25 farveblinde kvinder, så bliver

P(farveblind)=525/20000= ...

ad 2) ok regning sæt bare det rigtige tal ind for P(farveblind) ..........


Svar #4
24. januar 2009 af kanonkugle16 (Slettet)

1000 tak begge to.
Det har virkelig været en stor hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Måske kan vedh. fil være til hjælp.

Vedhæftet fil:farveblind.doc

Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.