Matematik

Hjælp til trigonometri

24. januar 2009 af Heksin (Slettet)

En person ser toppen af et højhus under en vinkel på 15,5 grader.

Højhuset er 60 meter højt.

Hvor langt står personen fra højhuset?

Hvis vi kalder mandens synsvinkel for A, så er (højhusets længde) a = 60.

Er der nogen der gider hjælpe mig med at forstå hvordan opgaven laves?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2009 af mathon

lav en skitse

i den retvinklede trekant haves

tan(15,5°) = (60 m)/afstand

afstand = (60 m)/tan(15,5°)


Svar #2
24. januar 2009 af Heksin (Slettet)

Tak for hjælpen :)

Jeg har nu prøvet at regne på den.

Jeg skrev på regnemaskinen: 60/tan(15,5)

og det blev = 216,35

Det lyder som et korrekt svar.


Skriv et svar til: Hjælp til trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.