Matematik

Ligninger

24. januar 2009 af forstårik (Slettet)

Forstår ikke. 

7-2(4-x)= 1/3x+5

20-5x=x+15

6x/5=1,2

Kan ikke selv se min fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2009 af peter lind

Jeg forstår til gengæld ikke. hvordan du kommer frem til de resultater.  Du kan gange på begge sider af lighedstegnet med samme tal og du kan lægge samme tal til på begge sider af lighedstegnet. Desuden kan du selvfølgelig gange paranteser ud. Ud fra højre side af ligningen gætter jeg på at du har ganget på begge sider med 3. Gør du det får du  21-6(4-x)=x+15. Prøv selv at regne videre derfra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Lad os se på det:

7-2(4-x) = 1/(3x) +5 <=> 7-8+2x = 1/(3x) + 5 <=> 2x = 1/(3x) +6 <=> 6x^2 = 1 +18x <=> 6x^2 - 18x - 1 =0 => 

x = -0.05 og x=3,05.


Svar #3
24. januar 2009 af forstårik (Slettet)

Forstår ikke hvordan  2x=1/3 del x + 6 <=>6x ^2=1+18x??? og har prøvet at kører x= -0,05 og 3,05 ind og ingen dem får det samme på hver side. Hvad er det jeg misforstår??


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2009 af Isomorphician

#2 har set udtrykket på højre side som 1/(3x) + 5, i stedet for (1/3)x + 5.

Det kan være svært at se hvad du mener når du ikke skriver parenteser i opgaven.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.