Matematik

bestem sider, vinkler og beregn arealet???

25. januar 2009 af atm-girl (Slettet)

har problemer med opgave 3 ( se vedhæftet fil)

håber I kan hjælpe mig

Vedhæftet fil: Aflevering_d._27._jan..doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2009 af 2007xMVK (Slettet)

 du har intet mål for CF eller BF?


Svar #2
25. januar 2009 af atm-girl (Slettet)

nej, der er der ikke opgivet, men jeg mener det er nogle "hjælpe streger" altså i princippet er det jo trekanten ABC det handler om ik??? eller har jeg misforstået opgaven??


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2009 af 2007xMVK (Slettet)

 undskyld, læsefejl fra min side....

Er de 25,5 grader eller linjestykke AC? 


Svar #4
25. januar 2009 af atm-girl (Slettet)

ja siden AC er 25,5

AB er 10,2

CB er 6,3

og F's vinkel er 90 grader ( retvinkel)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2009 af 2007xMVK (Slettet)

 Da du har de 3 sider i trekant ABC, skal vi bruge cosinus-relationen til at finde en vinkel, sinus til at finde den 2. vinkel og vinkelsummen til at finde den sidste vinkel... 


Svar #6
25. januar 2009 af atm-girl (Slettet)

ja men cosinus formlen er cos(A) b/c0 modstående katete / hypotenusen, og når jeg sætter tallene ind altså 25,5/10,2= 2,5, og derefter kan den ik beregne cos-1(2,5)

så hvad gør jeg ???


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2009 af 2007xMVK (Slettet)

 som der står i min formelsamling (Matematik 112): cos(A) = (b2 + c2 - a2)/2*b*c


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. januar 2009 af 2007xMVK (Slettet)

cos(A)=( 25,5)2 + (10,2)2 - (6,3)2/2* 25,2*10,2 => A= cos-1(( 25,5)2 + (10,2)2 - (6,3)2/2* 25,2*10,2))

så har du den ene vinkel!

Sinus relationen til at finde næste vinkel:

sin(A)/a = sin(B)/b => sin(cos-1(( 25,5)2 + (10,2)2 - (6,3)2/2* 25,2*10,2)))/6,3 = sin(B)/25,5 

er det ren volapyk?


Svar #9
25. januar 2009 af atm-girl (Slettet)

den kan den ikk beregne????


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. januar 2009 af 2007xMVK (Slettet)

 jo hvis du tager den trin for trin?


Skriv et svar til: bestem sider, vinkler og beregn arealet???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.