Matematik

Løs ligningen

25. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

Hej :)

Nogen som kan hjælpe mig med at løse ligningen:

ex2-4 = 1

På forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at tage den naturlige logaritme på hver side.


Svar #2
25. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

det var nu mere et resultat og en mellem regning jeg er ude efter ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. januar 2009 af 2007xMVK (Slettet)

 er der ikke en fejl? hedder det ikke 2x og ikke x2 (det du har opløftet i e)


Svar #4
25. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

det er x2


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. januar 2009 af 2007xMVK (Slettet)

 e^x2-4 = 1 =>e^x2 -4 - 1=0 => ln(e^x2-4-1) (dette gør jeg, da ln er ex's omvendte!)

x2 - 5


Svar #6
25. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

dvs. facit er = x2-5 ?


Svar #7
25. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

Har lige tastet ln(e^x2-4-1) ind på lommeregneren og resultatet bliver 95 ? :S


Brugbart svar (2)

Svar #8
25. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Brug nogle paranteser.

exp(x^2 - 4 ) = 1 <=> LN(exp(x^2-4)) = LN(1) <=> x^2 -4 = 0 <=> x  ^2 = 4 <=> x = +/- 2.


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. januar 2009 af 2007xMVK (Slettet)

 hvilken lommeregner kører du med? TI-89 Titanium? for hvis jeg skriver ln(ex) ind får jeg at vide at resultatet er x.


Brugbart svar (1)

Svar #10
25. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#9: Det er også korrekt. Jeg bruger ikke lommeregner.


Svar #11
25. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

manget tak for hjælpen :)


Svar #12
25. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

hvis jeg har forstået rigtig er det endelige resultat:

x = +/- 2

?


Brugbart svar (1)

Svar #13
25. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#12: Ja.


Svar #14
25. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

kører med TI-83

men når jeg skal løse ligningen skal jeg jo finde ud af hvad x er .. og det er jo ikke 95 :)


Svar #15
25. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

kanon :)


Svar #16
25. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

hvordan kan det både være plus og minus?


Brugbart svar (1)

Svar #17
25. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#16: Begge tal er gyldige til at få den løst.


Svar #18
25. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

okay :) mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #19
25. januar 2009 af 2007xMVK (Slettet)

 #16: fordi (-b ± √d)/2* hedder sig:

(-b+√d)/2*a

(b-√d)/2*a

så får du to resultater


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.