Matematik

Trigonometri

25. januar 2009 af LouiseLG (Slettet)

Hej.

Jeg har en vilkårlig trekant med kendte værdier, de kendte er, a = 3, vinkel C: 40 og b = 5

Jeg har fundet frem til at siden c så er = 3,32 og at vinkel B er = 75,5

Her bliver jeg usikker.

For jeg kan så finde den anden vinkel B ved at sige 180-75,5 = 104,5 er dette så vinkel B i den anden trekant? Og er det overhovedet korrekt?

Jeg finder så vinkel A ved at sige 180-(40+75,5) = 64,5 passer det?

Er forvirret, men mest fordi at jeg synes der er så mange ting man skal huske på.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Arbejder du på en eller to trekanter? Kunne du uploade en tegning?


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. januar 2009 af mathon

A < 40°

da i en trekant:
"over for en mindre side ligger en mindre vinkel"

sin(A)/3 = sin(40°)/3,31944

sin(A) = 3*sin(40°)/3,31944 = 0,580931

A = sin-1(0,580931) = 35,516° ≈ 35,5°

B ≈ 180° - 40° - 35,5° = 104,5°


Svar #3
25. januar 2009 af LouiseLG (Slettet)

Den ser sådan her ud. Jeg har desuden fundet de samme tal som mathon ovenover så helt galt kan det ikke være:-)

Tegningen:

Vedhæftet fil:Dok2.doc

Svar #4
25. januar 2009 af LouiseLG (Slettet)

Der hvor mit problem egentligt rigtig starter er når jeg skal finde sider og vinkler i trekant nummer 2, jeg mister nemlig overblikket med det samme og kan ikke helt se hvad jeg skal gøre. Selvom jeg godt kan, så hvis der er en eller to med nogle gode råd og fif vil jeg blive glad.

Mvh Louise


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2009 af mathon

der er kun én løsning


Svar #6
26. januar 2009 af LouiseLG (Slettet)

Hej Mathon, hvordan kan du se det?


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.