Matematik

Løs ligningen

25. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

Hej ..

nogen der kan hjælpe mig med følgende ligning? 

(x2-4) · (x+1) = 0

på forhånd mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Benyt nulreglen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. januar 2009 af mathon

skriv den

(x2-22) · (x+1) = (x+2)(x-2)(x+1) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. januar 2009 af remiix (Slettet)

-4 * 1 = -4, du lægger højere nivea end mig, jeg er kun folkeskole, jeg ved ik om det er rigtig, du kan spørge en af de andre om det er ..


Svar #4
25. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

er det muligt at få en mellemregning og resultat ? :)



Brugbart svar (1)

Svar #5
25. januar 2009 af mathon

brug nulreglen


Svar #6
25. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

dvs.

x(x-4) ·1 = x3-3 ? også finde nulpunkterne


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. januar 2009 af mathon

et produkt er lig med nul,

blot én af faktorerne er nul

produktet (x+2)(x-2)(x+1) = 0

hvis
(x+2) = 0 dvs.   x = -2
(x-2) = 0 dvs.    x =  2
(x+1) = 0 dvs.   x = -1


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.