Fysik
Bølgelængde i vand?
03. november 2004 af
Gorm13 (Slettet)
Hey
Kan nogen hjælp mig med noget fysik...
Opgaven lyder:
Bølgelængden af lyset fra en He-Ne-laser
er 632,8nm
Beregn lysets frekvens, som jeg så har gjort og fået den til:
f = c/λ
f = (3,00·108m/s)/(632,8·10-9m)
f = 4,74·1014Hz
Nu skal jeg udregne bølgelængden i vand???
Og har ingen anelse om hvilken formel jeg skal bruge, det eneste jeg ved er at den skal give 475,8 nm
Hvis nogen kunne hjælpe ville det være smadder dejligt :D
På forhånd tak.
Kan nogen hjælp mig med noget fysik...
Opgaven lyder:
Bølgelængden af lyset fra en He-Ne-laser
er 632,8nm
Beregn lysets frekvens, som jeg så har gjort og fået den til:
f = c/λ
f = (3,00·108m/s)/(632,8·10-9m)
f = 4,74·1014Hz
Nu skal jeg udregne bølgelængden i vand???
Og har ingen anelse om hvilken formel jeg skal bruge, det eneste jeg ved er at den skal give 475,8 nm
Hvis nogen kunne hjælpe ville det være smadder dejligt :D
På forhånd tak.
Svar #1
03. november 2004 af 2835 (Slettet)
(1,33/1)=(632,8nm/bølgelængden-i-vand)
1,33 = nvand
1 = n luft
(nvand/nluft)=(Bl-luft/bl-vand)
det giver 476 nm
1,33 = nvand
1 = n luft
(nvand/nluft)=(Bl-luft/bl-vand)
det giver 476 nm
Skriv et svar til: Bølgelængde i vand?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
