Matematik

reducerer

25. januar 2009 af avdut (Slettet)

hej.

hvordan skal man reducerer 3x² + 3x + 18 ???

og hvordan ville i løse følgende andengradsligning x² - 2x - 3 og skla man kun finde diskriminanten eller hvad...??

mvh christoffer


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Hvis den første er:

3x² + 3x + 18 = 0

Så kan du dividere igennem med 3.

For at løse andengradsligningen skal du bare bruge den generelle løsningsformel, og ja, der skal du finde diskriminanten.


Svar #2
25. januar 2009 af avdut (Slettet)

så det kna altså godt passe at andengradsligningen vil komme til at give 8??

D = -4-4*1*-3 = 8

og at den hvor man skla reducer kommer til at give  -210???

D = 6-4 * 3 * 18 = -210

hvis du nu gad og se om det overhovedet er det rigtige jeg har gjort...??


Skriv et svar til: reducerer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.