Matematik

HELP ME? hvordan regner man a, når -2 er rod i ligningen ax^2+7x+14=0, og løs løsningen

26. januar 2009 af Gene08 (Slettet)

hvordan regner man a, når -2 er rod i ligningen ax^2+7x+14=0, og hvordan løser man løsningen

jeg har 2 til :

1) LØS LIGNINGEN

X=3 + 70

            X

2) Summen af to kvardraters arealer er 369 m2, differensen mellem arealerne er 81 m2 Hvordan finder mankvadraternes sidelængder,, ( kan i gi' en flot forklaring)

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2009 af mathon

a*(-2)2 + 7(-2) + 14 = 0

4a - 14 + 14 = 0

4a = 0

a = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2009 af Dynin (Slettet)

For x≠0 er x=3+(70/x) ⇔ x2=3x+70 ⇔ x2-3x-70=0 ................ som du selv løser :-)


Skriv et svar til: HELP ME? hvordan regner man a, når -2 er rod i ligningen ax^2+7x+14=0, og løs løsningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.