Matematik

Effektiv rente

27. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

Søren låner 64000kr i Finanskrisebanken. Banken kræver at pengene betales tilbage med 12 % p.a. med rentetilskrivning hvert kvartal.

Hvad er den effektive årlige rente i Finankrisebanken?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2009 af bellaa01 (Slettet)

Du kan bruge renteformelen.. :D


Svar #2
27. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

hvilken en af dem?

I = (1+r)n-1 ?

og hvilke tal skal jeg sætte ind?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. januar 2009 af ceciliekbh (Slettet)

formel: kn=k0*(1+r)^n

Kn=slutbeløb, k0=startbeløb

og så er der 4 kvartaler på et år.. ville gøre det sådan:

kn=64000*1,12^4


Svar #4
27. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

ja kn er slut beløb? men jeg skal finde den effektive rente jo?


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. januar 2009 af ceciliekbh (Slettet)

hmm.. er det så ikke r=kn/k0-1?


Svar #6
27. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

det er det jeg spørger jer om  ? hehe


Skriv et svar til: Effektiv rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.