Matematik

det haster. please hjælp mig. vedr. hældning.

27. januar 2009 af dkjatti (Slettet)

Hej. er der nogle der vil lave denne opgave? så jeg kan lave de andre opgaver som minder om denne opgave?

En linje går imellem P (-4,2) og Q (2,6). find linjens hældning, og angiv derefter en ligning fir linjen.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2009 af ibibib (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2009 af TennaH (Slettet)

Hej

hældningen er Δy/Δx dvs. (6-2) / ( 2-(-4)) = 4/8

Linjens ligning kan du finde ud fra y-y1=α(x-x1)  -> y-6=4/8 (x-2) ---> y=4/8x + 6 - (4/8 * (-2)) du må lige selv bruge lommeregneren til at regne det ud :)

men det sku gerne være sådan, du kan selvfølgelig også bruge det andet punkt i linjen.


Svar #3
27. januar 2009 af dkjatti (Slettet)

hej. jeg forstår dig ikke :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2009 af TennaH (Slettet)

hvad forstår du ikke ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2009 af ibibib (Slettet)

a = 4/6 = 2/3


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2009 af TennaH (Slettet)

hov ibibib fandt min fejl hældningen er 4/6  - jeg kan vist ikke regne


Svar #7
27. januar 2009 af dkjatti (Slettet)

hvad er ligningen så?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2009 af TennaH (Slettet)

indsæt 4/6 i stedet for 4/8 i ligningen i svar 2


Skriv et svar til: det haster. please hjælp mig. vedr. hældning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.