Matematik
skæringspunkter mellem fnk. og linje
03. november 2004 af
kalinna (Slettet)
f(x)=-x^3-3x^2+4
man skal beregne de lokale eksremumssteder og angive de lokale ekstrema. det er gjort!
En linje m har ligningen y=-x+1
Nu skal jeg bestemme koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem linjen m og grafen for f. Hvordan gør man det?
Jeg håber på der er nogle af jeg der er så faktastisk kloge i kan hjælpe mig!
man skal beregne de lokale eksremumssteder og angive de lokale ekstrema. det er gjort!
En linje m har ligningen y=-x+1
Nu skal jeg bestemme koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem linjen m og grafen for f. Hvordan gør man det?
Jeg håber på der er nogle af jeg der er så faktastisk kloge i kan hjælpe mig!
Svar #1
03. november 2004 af tante_toffee (Slettet)
du sætter funktionens ligning lig linjens ligning... de resultater du får, er så x-værdierne til skæringspunkterne, hvorefter du indsætter disse i linjens ligning og finder y-værdierne, dermed har du koordinatsættene til dine skæringspunkter...
Svar #2
03. november 2004 af kalinna (Slettet)
1000 tak.. det var også min første tanke, men jeg går så i stå når jeg får:
-x^3-3x^2+4=-x+1
-x^3-3x^2+3
for her vil jeg sætte det uden for () Meen.. det vil ikke lykkes..
-x^3-3x^2+4=-x+1
-x^3-3x^2+3
for her vil jeg sætte det uden for () Meen.. det vil ikke lykkes..
Svar #3
04. november 2004 af kippers (Slettet)
hvad skete der i din udregning:
fra:
-x^3-3x^2+4=-x+1
til:
-x^3-3x^2+3
du mener vel:
-x^3-3x^2+x+3 = 0
fra:
-x^3-3x^2+4=-x+1
til:
-x^3-3x^2+3
du mener vel:
-x^3-3x^2+x+3 = 0
Skriv et svar til: skæringspunkter mellem fnk. og linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
