Matematik

Rumgeometri bestemmelse af vinkel mellem linje og plan

28. januar 2009 af Tina. (Slettet)

Hej jeg har lige et spørgsmål

Jeg har fået angivet fem punkter i planen:

A(2,1,-4)
B(-3,1,2)
C(4,-1,2)
D(6,3,2)
E(7,9,-1)

Linjen m går går gennem A og B
Planen alfa går gennem C, D og E

Jeg skal bestemme den spidse vinkel mellem m og alfa og derefter angive koordinaterne til skæringspunktet mellem m og alfa..

Er der nogle der kan hjælpe`???????
På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af peter lind

vektor AB er en retningsvektor for planen. Krydsproduktet mellem vektor CD og CE er en vektor n, der er normal til planen. Find vinklen mellem vektor AAAB og vektor n.

Brug det foregående til at finde en ligning for planen og linien. Løsning af de 2 fremkomne ligninger angiver skæringspunktet.


Svar #2
29. januar 2009 af Tina. (Slettet)

Altså jeg skal først finde normalvektoren til planen. Men hvad mener du med AAAB ???

Jeg er altså stadig lidt lost s:


Svar #3
29. januar 2009 af Tina. (Slettet)

Jeg har fundet vinklen mellem dem nu.
v = 62,28

Men så skriver du at jeg skal bruge det til at finde en ligning for planen og linjen og løse dem for at finde skæringspunktet.. hmm det ved jeg ikke helt om jeg er helt med på s: ?


Svar #4
29. januar 2009 af Tina. (Slettet)

Jeg fandt ud af det :)

Tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2009 af peter lind

#2 Undskyld. Der skulle stå AB.

En ligning for linien er Vektor OP = vektor OA+ AB*t , hvorr t er en parameter. P et punkt på linien.

Ligningen for en plan der indeholder punktet (x0, y0, z0) og som har normalvektoren n =(nx, ny, nz) er

nx(x-x0)+ny(y-y0) +nz(z-z0)=0


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Din vinkel er ok. Se vedh. fil.

Vedhæftet fil:rumgeometri.doc

Skriv et svar til: Rumgeometri bestemmelse af vinkel mellem linje og plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.