Matematik

kuglens skæringspunkt med førsteaksen?

29. januar 2009 af kim19 (Slettet)

En kugle er givet ved ligningen
 

(x+2)^2 + (y-2)^2 + z^2 = 8

a) Bestem kuglens skæringspunkter med koordinatsystemets førsteakse.

Hvordan løser jeg denne opgave. på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#0 hvad er y og z når kuglen skærer x-aksen?


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. januar 2009 af mathon

samme spørgsmål som
i #1
men stillet lidt anderledes:
...............

udvalgte punkter på x-aksen

(-5,0,0)   (-3,0,0)    (3,0,0)    (7,0,0)   

hvad gælder generelt om x-aksens punkter?


Svar #3
29. januar 2009 af kim19 (Slettet)

y og z må være konstanter ?

x aksen er nul ikke?

Forstår ikke helt opgaven..


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. januar 2009 af Dynin (Slettet)

y og z må være konstanter ?

Ja ... hvilke?


Svar #5
29. januar 2009 af kim19 (Slettet)

de er begge 1 ? er det rigtigt eller


Svar #6
29. januar 2009 af kim19 (Slettet)

sorry blander rundt i det, altså  y og z må være nul ikke ? eller er det mig der er helt væk


Brugbart svar (2)

Svar #7
30. januar 2009 af mathon

"y og z må være nul ikke" NEMLIG

hvorfor

(x+2)2 + (y-2)2 + z2 = 8    for fællespunkter med x-aksen
kræver

(x+2)2 + (0-2)2 + 02 = 8.............


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. maj 2009 af G.H. (Slettet)

jeg sidder også med denne opgave lige nu

er bare løsning (-4,0,0)?

jeg har en fasit list på det og der står at de to skæringspunkter er (0,0,0) og (-4,0,0)

hvo kom den anden punkt fra?


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. maj 2009 af dikkelmikkel (Slettet)

Når punkterne ligger på x-aksen gælder y=0 og z=0, derfor løses (x+2)2+(0-2)2+02 = 8

<=> x2+ 4 + 4x + 4 - 8 =0  <=> x2+4x=0 <=> 0 = x(x+4) <=> x = - 4 v x = 0

Hvilket giver 2 punkter (0,0,0) og (-4,0,0)

Infidels


Skriv et svar til: kuglens skæringspunkt med førsteaksen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.