Matematik

HJælp til en lille areal opgave!

04. november 2004 af mentoza (Slettet)
HI SP!

har lige en bette opgave jeg ikk rigtig kan se "loggigen", så håber der er en her inde der kan hjælpe mig? :D

Opgave:
Arealet af et kvadrat og et rektangel er lige store. Rektanglets længde er 3 gange sidekanten i kvadratet. Beregn arealet af kavdratet, når rektanglets bredde er 8 cm!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

x^2 = (3x)*8, hvor x er sidelængden i kvadratet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2004 af allan_sim

Hvis vi kalder sidekanten i kvadratet for x, så er rektanglets længde og bredde hhv. 3x og 8. Du kan så opstille udtryk for begge figurers arealer og sætte disse lig hinanden for at bestemme x.

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2004 af Mikziel (Slettet)

ok, hvis du opstiller en ligning der hedder A (arealet) = 8*3x
og en der hedder A = x*x
så kan du sætte dem lig hinanden, og udregne x,

Svar #4
04. november 2004 af mentoza (Slettet)

tusinde tak!

men er der ikk en der vil regne den ud? :S

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Vil du bilde mig ind, at du ikke kan løse x^2 = 24x ?

Det' en andengradsligning! x = 24 !

Svar #6
04. november 2004 af mentoza (Slettet)

mange mange tak...

havde ikk lige min hjerne med der... sry!

har du msn? (kan godt bruge noget mere hjælp hvis du har tid?)

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Desværre.

Skriv et svar til: HJælp til en lille areal opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.