Matematik

de mindste kvadraters metode

30. januar 2009 af lallenalle (Slettet)

hey er der nogle der kan forklare mig hvor det er tilladt at skrive følgende :

y = b*ax (=)

logy = loga*x+logb

jeg ville mene det skulle se sådan ud:

y = b*ax (=) 

logy = x* log(ab) (=)

logy = x* (loga+logb)

logy = loga*x+logb*x 

Men sådan er det jo ikke så er der nogle der har en forkalring :) ?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2009 af Booklover (Slettet)

Er ikke helt sikker på om jeg forstår hvad du mener - men tror du prøver at bevise en eksponentiel udvikling. Den ser således ud:

y = b*ax

Man tager logaritmen på begge sider af og får:

log(y) = log(b*a^x) = log (b) + log (a^x) = log (b) + x * log (a)

Heraf kan man se, at log(y) afhænger lineært af x, med stigningstal log(a) og konstantled (b). Hermed er beviset slut.

Spørg igen, hvis det ikke var til nogen hjælp...

Smil M.


Svar #2
30. januar 2009 af lallenalle (Slettet)

super nu giver det mening ! tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2009 af dnadan (Slettet)

I øvrigt:

logy = x* log(ab)=log((ab)x)

<=>

y=(ab)x=ax*bx , hvilket jo ikke var hvad du skulle have til at begynde med.


Skriv et svar til: de mindste kvadraters metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.