Matematik

Udregning af vektor

30. januar 2009 af philly91 (Slettet)

Hej,

Jeg har fået givet, længden af vektor a = 5, og længden af vektor b = 2. Prikproduktet er 7,5.

Hvordan udregner jeg selve vektorkoordinaterne til a og b, ud fra disse oplysninger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2009 af NejTilSvampe

hint

Prik = a*b*cos(v)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hint:

Lad a være (a1,a2) og b=(b1,b2), så er (√a12+a22)=5 og(√b12+b22)=2. Desuden er a*b=a1a2+b1b2=7,5. Endelig er a*b=a*b*cos(a,b)


Svar #3
30. januar 2009 af philly91 (Slettet)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: Udregning af vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.