Matematik

Gør rede for....

01. februar 2009 af Clittergirl (Slettet)

Figuren viser i et koordinatsystem med begyndelsespunkt O grafen for funktionen givet ved

f(x)=4x^(1/2)-x

For ethvert x ε ]0;16[ er P(x,f(x)) et punkt på grafen for f, og punktet Q(x,0) er projektionen af P på førsteaksen Beregn arealet af trekant OPQ, når x er 4....Dette er gjort og det giver 8.

Gør rede for at arealet A(x) af trekant OPQ som funktion af x er givet ved:

A(x)=2x^(3/2)-(1/2)x^2,  x ε ]0;16[

Det er denne opg vi er i tvivl om og håber der er nogen der kan hjælpe..

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2009 af peter lind

 Trekantens areal =½ gange grundlinie gange højde=½x*f(x)


Svar #2
01. februar 2009 af Clittergirl (Slettet)

Tak skal du have


Skriv et svar til: Gør rede for....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.