Matematik
Funktion opg.
04. november 2004 af
Japs100 (Slettet)
Nogen der kan hjælpe?
Funktionen f er givet ved
f(x)= 1-rod(x)/1-x
Angiv definationsmængden for f, og forklar hvorfor man ikke umiddelbart kan se, hvad f går mod, når x går mod 1.
Vis derefter, at
1-rod(x)/1-x = 1/1+rod(x)
og udnyt dette til at bestemme lim f(x), x gående mod 1
Funktionen f er givet ved
f(x)= 1-rod(x)/1-x
Angiv definationsmængden for f, og forklar hvorfor man ikke umiddelbart kan se, hvad f går mod, når x går mod 1.
Vis derefter, at
1-rod(x)/1-x = 1/1+rod(x)
og udnyt dette til at bestemme lim f(x), x gående mod 1
Svar #1
04. november 2004 af allan_sim
Jeg går ud fra, at du mener
f(x) = (1-rod(x))/(1-x)
For at bestemme definitionsmængden skal du tage højde for, at du ikke kan tage kvadratroden af et negativt tal og ikke kan dividere med 0.
Du ved, der er lodret asymptote, hvis du har en rod i nævneren, som ikke er rod i tælleren. Har tæller og nævner samme rod, må du skrive om på udtrykket for at kunne sige noget en eventuel grænseværdi.
Du kan omskrive ved at udnytte, at
1-x = (1-rod(x))*(1+rod(x))
f(x) = (1-rod(x))/(1-x)
For at bestemme definitionsmængden skal du tage højde for, at du ikke kan tage kvadratroden af et negativt tal og ikke kan dividere med 0.
Du ved, der er lodret asymptote, hvis du har en rod i nævneren, som ikke er rod i tælleren. Har tæller og nævner samme rod, må du skrive om på udtrykket for at kunne sige noget en eventuel grænseværdi.
Du kan omskrive ved at udnytte, at
1-x = (1-rod(x))*(1+rod(x))
Skriv et svar til: Funktion opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
