Matematik

Eksponentiel funktion

01. februar 2009 af Alloo (Slettet)

Jeg har fået opgivet nogle punkter som jeg så bruger til at finde en forskrift med. Endvidere har jeg tjeckket med Regression, så forskriften passer.

Når jeg indsætter et af de oplyste tal fra tabellen og indsætter i forskriften for at tjeckke om det nu også passer så får jeg et tal der afviger fra det opgvne fra tabellen.. ?? Hvorfor nu det?

Uge

1

2

3

4

5

6


Antal døde

984

1220

1470

1820

2261

2770
 

Forskriften bliver: f(x)=799,60*1,23^x når jeg så indsætter --> f(3)=799,60*1,23^3=1487,95 men i følge tabbelen skal det give 1470??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2009 af peter lind

Det er ganske normalt, at det ikke stemmer. Med så mange tal er det helt usandsynligt at du kan finde en funktion, der passer præcist. Det regressionsanalyse  gør at den minimere den samlede forskel ( i en præcis matematisk forstand) mellem de observerede og beregnes tal.


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.