Matematik

diskriminanten til at udregne monotoniforholdene

01. februar 2009 af - CB (Slettet)

hej.. jeg sidder med følgene opgave.

0=x^2-4x-5

her af skal jeg så finde diskriminanten, som er d=-4^2-(4*1*(-5))

Her opstår problemet så, da jeg sammenligner med en ven der får d=36, men jeg får d=4 

Jeg kan simpelthen ikke forstå hvordan han kan få det til 36 ?

(det skal lige siges at opgaven går ud på at finde monotoniforholdene til F(x)=(1/3)x^3-2x^2-5x)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2009 af Dynin (Slettet)

d=b2-4ac=(-4)2-4*1*(-5)=16+20=36


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2009 af dnadan (Slettet)

d=(-4)2-4*1*(-5)=16+20=36


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. februar 2009 af peter lind

Der skal stå (-4)2 ikke -42


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. februar 2009 af mathon

1x2 + (-4)x + (-5) = 0
a = 1
b = -4
c = -5

d = b2 - 4*a*c = (-4)2 - 4*1*(-5) = 16 - (-20) = 16 + 20 = 36


Svar #5
01. februar 2009 af - CB (Slettet)

tak.. det var jo enkelt.. jeg har simpelthen bare fået sat forkerte parenteser på cas :S


Skriv et svar til: diskriminanten til at udregne monotoniforholdene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.