Almen studieforberedelse (AT)

Metoder

02. februar 2009 af ceciliewj (Slettet)

Hej (:

Jeg har aldrig før brugt metoder, men mener nu jeg er sat ret godt ind i hvad de forskellige betyder. Problemet er imidlertid at jeg ikke aner hvordan jeg skal skrive metode afsnittet. Altså sådan formulering osv., da jeg aldrig har prøvet det før! Nogen som har et eksempel? (skriver i his og biologi, men andre metode eksempler er også velkomne)

Mvh Cecilie


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2009 af Shadow90 (Slettet)

Hej,

Jeg har nogle eksempler som vi fik udleveret i starten af 3.g, forhåbentlig kan de hjælpe dig lidt. Det er dog kun fra humaniora.

Dansk: (En psykoanalytisk læsning af eventyret "Skyggen" af H.C. Andersen) I faget dansk har jeg taget afsæt i den hermeneutiske metode - dvs. med afsæt i en hypotese om tekstens mere overordnede tema analyserede jeg tekstens fortælleforhold, personskildring, symbolik, modsætninger mv. i en fortløbende vekselvirnking mellem hel og del-betydning. Ydermere anlagde jeg et psykoanalytisk perspektiv på teksten, hvor jeg med afsæt i Freuds psykoanalyse - herunder hans personlighedsmodel - forsøgte at redegøre for personernes psykiske karakteristika og dominerende træk. Endelig så jeg nærmere på genren eventyr med afsæt i strukturalismen - herunder aktantmodellen. Dette gav mig et billede af de bagvedliggende strukturer i eventyret og klargjorde tekstens skjulte værdimæssige forestillinger.

Historie: I mit arbejde med de sovjetiske udrensninger af politiske modtandere i midten af 1930'erne har jeg benyttet mig både af kilder fra samtiden og af historiske fremstillinger. kilderne, som omfatter taler af Stalin, befolkningsstatistikker og samtidige avisartikler fra Berlingske Tidende og Land og Folk, bliver kildekritisk vurderet og sammenlignet med henblik på at identificere forskellige historiesyn fra forfatterens side.

Hilsen Sophie


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2009 af moeffe-blomsten (Slettet)

Hej Shadow90..

Har du en problemformulering eller nogle problemstillinger til de metoder?? :)


Skriv et svar til: Metoder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.