Matematik

ligning, meget forivrrende

02. februar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

For hvilke tal c, har -2x2-24x+c= 0

Er der en der kan sparke mig igang

er helt lost.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2009 af Isomorphician

Har hvad? Én løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2009 af dnadan (Slettet)

- Prøv lige at skrive opgaven ind igen, der mangler noget.

Men under alle omstændigheder skal du benytte én af følgende:

Benyt:

Hvis d>0 har andengradsligningen 2 reelle løsninger.

Hvis d=0 har andengradsligningen en reel løsning(dobbeltrod)

Hvis d<0 har andengradsligningen ingen reelle løsninger.

Se evt vedhæftede dokument, hvor netop denne type opgave er gennemgået.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

for c > -72 er der løsninger, for c=72 er der netop en løsning, og for c<72 er der komplex løsning.


Svar #4
02. februar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

hvis jeg får c til at være -72 hvad vil det betyde?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2009 af dnadan (Slettet)

Vis dine beregninger, ellers kan vi ikke se, hvad du regner på.


Svar #6
02. februar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

For hvilke tal c, har -2x2-24x+c= 0 INGEN LØSNINGER

my bad


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2009 af dnadan (Slettet)

løs uligheden:

d<0


Svar #8
02. februar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

dnadan: her er mine udregniner.

-2x2-24x+c=0

D= -242-4*-2*c= 0

576+8c

0<576+8c

-576=8c

-576/ 8 = c

c= -72


Svar #9
02. februar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

men det jeg tænker over,  er hvad eg skal skrive i min facit liste.

Altså C= -72? er det svar nok.)


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. februar 2009 af dnadan (Slettet)

Du vader rundt med ulighedstegn og lighedstegn, det SKAL holdes konsekvent:

d<0

heraf:

(-24)2-4*(-2)*c<0

<=>

576+8c<0 <=> 8c<-576 <=>c<-576/8

dvs. for c<-72 har andengradsligningen ingen løsninger.


Svar #11
02. februar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

dnadan
ja det rigtig nok, har lige lagt mærke til det.

men så jeg kan bare skrive:

c<-72 har andengradsligningen ingen løsninger.

okay, så er der den her opgave:

Bestem b, så 4x2+bx+9=0 har netop en løsning. Bestem løsningen.

Så det betyder at jeg skal bruge: d= 0

jeg vil prøve at regne den omlidt, så kan du se hvis jeg laver fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja men din fremstilling er mangelfuld, der bliver spurgt om, havd det er den har i #!, det mangler du at skrive, der kunne stå "løsninger", "ingen løsninger" eller" netop en løsning", hvad står der i opgaven?


Svar #13
02. februar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

Erik Morsing: ja det må jeg undskylde. glemte at skrive det.

men der skulle stå For hvilke tal c, har -2x2-24x+c= 0 ingen løsninger.)


Svar #14
02. februar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

dnadan: i den dokument du sendte, så er der noget mærligt,

i Eksempel 6, der er både a, b og c det samme.


Svar #15
02. februar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

Bestem b, så 4x2+bx+9=0 har netop en løsning. Bestem løsningen.

Nu skal jeg bruge: d=0

d= b2*x-4*4*9 < = >

b2*x-144=0

b2**x=144

b*x= kvadratrod af 144

bx= 12

eller har jeg skrevet fuldstændig forkert?:)


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. februar 2009 af mathon

b2 - 4*4*9 = b2 - 122 = (b+12)(b-12) < 0

(b+12)(b-12) < 0   hvoraf

-12<b<12


Svar #17
02. februar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

 mathon..

wow den må jeg have igen.

b2 - 4*4*9 = b2 - 122

hvor får du det fra?;)


Brugbart svar (0)

Svar #18
02. februar 2009 af dnadan (Slettet)

#14 Det er som det skal være med den opgave(det er fordi, man skal bestemme de værdier af x, for hvilke a) ligningen en løsning har(d=0) b) ligningen ingen løsninger har(d<0) c) ligningen 2 løsninger har(d>0) - Læg mærke til, at den eneste forskel rent faktisk er tegnet mellem c og tallet.

#15 Du laver en meget typisk fejl, du tager variablen med i diskriminant formlen, dette skal du dog ikke gøre!

d=0(som du også korrekt skriver)

d=b2-4*4*9=b2-144=0 <=> b2=144 <=> ±√(144)=±12 (husk, at der er to løsninger til denne ligning!) Ellers var det tæt på at være rigtigt :-)


Svar #19
02. februar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

dnadan
Altså når du siger, at der er 2 løsninger, så betyder det jo vel at ±12 er 2 løsninger:)?


Brugbart svar (0)

Svar #20
02. februar 2009 af dnadan (Slettet)

så betyder det at b=12 v b=-12 (ligesom en ganske almindelig andengradsligning)


Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.