Kemi

Reaktionshastighed

04. februar 2009 af KGM19 (Slettet)

EDIT: nyt spørgsmål det gamle er dog stadig ralevant.

Hej derude sidder og har store problemer med en kemi opgave og det ville være rigtig rart hvis der var nogle der kunne komme med lidt input til følgende opgaver!:)

I laboratoriet følges en kemisk reaktion ved hjælp af et spektrofotometer.

Reaktionen er: 5Br^- + BrO3^- + 6H^+ --> 3Br2 + 3H2O

Forklar, hvoradn de aktuelle koncentrationer af dibrom, [Br2], kan bestemmes. Tag udgangspunkt i flg. ligning A = e lampda * 1 * [A] (Lambert-Beers lov)

Håber der er nogen derude der har mere styr på det end mig og kan give mig et skub i den rigtige retning:)

KGM19

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Svar #1 - Citér
I går kl. 13:26 af
mathon

absorption

Br2-vand er meget mørkt og absorberer således en del af det anvendte, monokromatiske lys

i overensstemmelse med Lambert-Beers lov

ln(Io/I) = ε*L*c = ε*(0,01 m)*[Br2] = A

hvor
ε er absorptionskoefficienten
L = 1 cm
c er den molære koncentration

og heraf

[Br2] = A/(ε*(0,01 m))


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Svar #2 - Citér
2 timer og 43 minutter siden af
KGM19

Okay mange tak det er lavet nu:)

Jeg har lige endnu et par spørgsmål jeg har problemer med:

Definer en kemisk reaktions hastighed, anvend den undersøgte reaktion?

og

Afsæt [BrO3^-] som funktion af tiden og undersøg om reaktionen følger:

- delta[BrO3^-] / Delta tid =k * [BrO3^-]

Håber endnu engang at der et par rare sjæle med lidt mellem ørene der kan give mig et skub:)

KGM19


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2009 af Ramses I (Slettet)

Jeg ville lave en standardrække med forskellige kendte koncentrationer af Br2. Så tegner du grafen (standardkurven) for Absorbans op ad y-aksen og koncentration hen ad x-aksen. Så kan du til enhver tid bestemme koncentrationen af dibrom ved at lade excel lave en ligning. Du har nu absorbansen og skal bare isolere x for at finde koncentrationen. Husk koncentrationerne skal være i det lineære område.

Jeg ved ikke om det er det rigtige skub, ellers må du spørge igen.....


Skriv et svar til: Reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.