Matematik

Hjælp til uligheden ved beregning

04. februar 2009 af Meandmy1 (Slettet)

2 x + 2 ( x + 4 ) < 7 x -2 ( x - 3)                                                                                                                                    Jeg få det til  -x < = 2

Synes det ser meget forkert ud, kan i ikke vise det ved en beregning. TAK.

Og det her Ligningssystemet; 

y = -1 x + 7 og 3 x = y + 5   får jeg til y = 3 og x = 5

 2 ( 3 + 4 ) - ( 3 x + 6 ) = - 3 ( x - 1 ) + 6 ( x - 3 )  Det få jeg til x =  0,16 

Det vil hjælpe rigtigt meget hvis i kune vise mig hvordan man regner det her opgaver.

TAK:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2009 af NejTilSvampe

  2x + 2(x+4) < 7x -2(x-3)

2x +8 + 2x - 6 < 5x

2 < x


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2009 af NejTilSvampe

  (I) y = -x +7

(II) 3x = y +5

(II) y = 3x - 5

(I) = (II) -> -x + 7 = 3x -5

4x = 12

x = 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

1)  2x+2(x+4) < 7x-2(x-3) ⇔ 2x + 2x + 8 <  7x - 2x + 6 ⇔4x + 8 < 5x + 6 ⇔-x < -2 ⇔ x > 2

2)  Du kan undersøge, om y = 3 og x = 5 er løsningen, ved at indsætte: 3 = -5 + 7: forkert

     y = -1 x + 7 og 3 x = y + 5 ⇒ 3x = (-1x + 7) + 5 ⇒ 3x  -x + 12

3) Skal ligningen begynde med 2(3 + 4)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2009 af NejTilSvampe

 3) 2(3 + 4)  er tydeligvis det samme som  2*7 = 14.  så har på fornemmelsen han har glemt et x der.


Skriv et svar til: Hjælp til uligheden ved beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.