Matematik

Arealet af M..

04. februar 2009 af asif (Slettet)

En funktion f er bestemt ved

f(x) = x2 -10x + 30

Grafen for f, koordinarakserne og linjen med ligningen x = 10 afgrænser i første kvardrant en punktmængde M, der har et areal.

Bestem arealet af M.

Håber der er nogen som kan forklare denne opgave for mig, det eneste jeg forstår er at jeg skal finde arealet af M, men ikke hvordan.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Først skal du finde de ene grænse (den anden er ved x=10). Dette gøres ved at sætte f(x)=0. Hvis 0<x<10 så er dette din anden grænse, ellers er den ved x=0, da arealet ligger i første kvadrant.

Så skal du bare integrere fra den grænse du lige har fundet til x=10.


Svar #2
04. februar 2009 af asif (Slettet)

Mange tak, nu giver alt mening, var i gang med at integrere men manglede jo endnu en grænse :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Ang. se vedh. fil.

Vedhæftet fil:arif, areal.doc

Skriv et svar til: Arealet af M..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.