Matematik

Haster! To opgaver matematik

05. februar 2009 af CCBA (Slettet)

Jeg sidder med en opgave om redegørelse i matematik, og jeg kan godt komme frem til resultatet, men jeg forstår ikke selv, hvorfor jeg gør, som jeg gør. Og samtidig ved jeg ikke, hvordan jeg skal skrive den rigtigt op.

Indtil videre er jeg så langt - fortæl, hvis det er forkert:

Gør rede for, at

____2____ = ___2___ + ___-2___ 

  (x-3)(x-2)            x-3                x-2

____2____ = _2*(x-2)_ + _-2*(x-3)
  (x-3)(x-2)       (x-3)(x-2)     (x-3)(x-2)

Så langt er jeg, og så kan jeg ikke komme længere?

En anden opgave, jeg sidder med handler om at isolere:

Isoler M i formelen:

R = __k*l___ , M > 0

         2*M2

Er jeg ved det helt forkerte, hvis jeg tror, jeg skal tage fat i noget med andengradsligninger med d > 0 eller noget i den stil?

Jeg håber virkelig, at der er nogen, der kan hjælpe mig.

På forhånd tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2009 af peter lind

Første opgave. Du er godt på vej. Du har skaffet fælles nævner og kan dermed sætte på enkelt brøkstreg. Tælleren bliver 2*(x-2) + -2*(x-3) Nu er det blot at gange paranteserne ud og vise at resultatet bliver 2.

Abden opgave Gang på begge sider med M2 og del på begger sider med R


Skriv et svar til: Haster! To opgaver matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.