Matematik

Rødder

07. februar 2009 af technux (Slettet)

Er der en som lige kan vise mig, at disse to ligninger er ens:

y = v / (x * SQRT(x^2/r^2 - 1))

y = v * r / (x * SQRT(x^2 - r^2)

I en opgave har jeg selv regnet mig frem til den sidste ligning, mens facit giver den øverste. Indsættes numeriske værdier opnås samme resultat med begge ligninger, men jeg er for rusten i mine rod-regneregler til at kunne se hvorfor.

Kort sagt vil jeg gerne se den første ligning fremkomme ved anvendelse af rod-regneregler på den sidste ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2009 af Isomorphician

y = (vr) / (x√(x2 - r2)) <=>

y = v / (x(1/r)√(x2 - r2)) <=>

y = v / (x√((x2 - r2)/r2)) <=>

y = v / (x√((x2/r2) - (r2/r2))) <=>

y = v / (x√((x2/r2) - 1))


Svar #2
08. februar 2009 af technux (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.