Fysik
fysik opgave!
06. november 2004 af
Liv2004 (Slettet)
Vil lige spørge om der er nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:
Opgaven ligger på:
http://www.upit.dk/files/Fysik%20opgave%20E10.doc
Jeg er helt lost hvad der angår hvordan man løser denne opgave så hvis nogen har tid til at hjælpe mig med opgaven vil det være meget fint.
På forhånd tak.
Opgaven ligger på:
http://www.upit.dk/files/Fysik%20opgave%20E10.doc
Jeg er helt lost hvad der angår hvordan man løser denne opgave så hvis nogen har tid til at hjælpe mig med opgaven vil det være meget fint.
På forhånd tak.
Svar #1
07. november 2004 af P3X-018 (Slettet)
a) Se på grafen, du kan tydeligt se at ved 40kph er effekten 700W. Du har også at spændingsfaldet over mortoren er 36V. Du kan bruge følgende sammenhæng: P = UI
b) Bilen bruger stadig de 700W, da den kører med 40kph. Og der står at den kan kører med den effekt i 2 timer, og du at effekt er defineret som energi pr. tid: P = E/t
c) Nu ved du hvor meget energi den i alt kan afgive. Så ændre du effekten til 1050W, hvilket den bruger ved 50kph. Så kan du jo beregne tiden fra den i b) angivet formel. Når du har tiden, ved du at v = s/t. Hvor s er strækningen den tilbage lægger.
b) Bilen bruger stadig de 700W, da den kører med 40kph. Og der står at den kan kører med den effekt i 2 timer, og du at effekt er defineret som energi pr. tid: P = E/t
c) Nu ved du hvor meget energi den i alt kan afgive. Så ændre du effekten til 1050W, hvilket den bruger ved 50kph. Så kan du jo beregne tiden fra den i b) angivet formel. Når du har tiden, ved du at v = s/t. Hvor s er strækningen den tilbage lægger.
Svar #2
07. november 2004 af Liv2004 (Slettet)
a)
P = U*I
I = P/U
I = 700w / 36 v
I = 19, 44 A
b)
P = delta E / delta t
Delta E = p* delta t = 700w * 2h = 1400wh
c)
P = delta E / delta t
Delta E / P = delta t
1400wh / 1050 w = 1,33 timer
V = s / t (hvor s er strækningen som bilen kører)
50km/t = s / 1,33 timer
50km/t * 1,33 timer = s
66,5 km = s
P = U*I
I = P/U
I = 700w / 36 v
I = 19, 44 A
b)
P = delta E / delta t
Delta E = p* delta t = 700w * 2h = 1400wh
c)
P = delta E / delta t
Delta E / P = delta t
1400wh / 1050 w = 1,33 timer
V = s / t (hvor s er strækningen som bilen kører)
50km/t = s / 1,33 timer
50km/t * 1,33 timer = s
66,5 km = s
Skriv et svar til: fysik opgave!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
