Matematik
Matematik opgave!!
06. november 2004 af
Liv2004 (Slettet)
Når man skal tegne grafen og bruge oplysninger som jeg har skrevet nedenunder kan man så selv bestemme hvor grafen skærer x-aksen eller kan man se det ud fra opgaven. – i så fald hvordan?
Tegn grafen for en funktion f, der opfylder følgende:
f har definitionsmængden )2;10(
f har værdimængden (-3;8)
f er differentiabel
fortegn og nulpunkter for f` er:
f `(3)=0
f `(5)=0
f `(8)=0
f er aftagende i intervallet )2;3) og i (8;10(
f er voksende i intervaller (3;5) og i (5;8)
PS da jeg ikke kunne skrive høre med og høre ikke med på tastaturen brugte jeg almindelige parenteser.
På forhånd tak!
Tegn grafen for en funktion f, der opfylder følgende:
f har definitionsmængden )2;10(
f har værdimængden (-3;8)
f er differentiabel
fortegn og nulpunkter for f` er:
f `(3)=0
f `(5)=0
f `(8)=0
f er aftagende i intervallet )2;3) og i (8;10(
f er voksende i intervaller (3;5) og i (5;8)
PS da jeg ikke kunne skrive høre med og høre ikke med på tastaturen brugte jeg almindelige parenteser.
På forhånd tak!
Svar #1
06. november 2004 af M18 (Slettet)
Du kan udefra din informationer se at f skærer x-aksen i punkterne (0,3), (0,5) og (0,8).
dette kan du se da der står at f´ skærer x-aksen i disse punkter og da der står hvilket intervaller f er aftagende og voksende i.
dette kan du se da der står at f´ skærer x-aksen i disse punkter og da der står hvilket intervaller f er aftagende og voksende i.
Svar #2
07. november 2004 af fister (Slettet)
"Tegn grafen for en funktion f, der opfylder følgende" - dvs et eksempel på en funktion som opfylder de betingelser du skriver.
Da vm(f) = (-3;8) er der i hvert fald ét skæringspunkt.
f´(3)=0 -> minimumspunkt.
f´(5)=0 -> 'vendetangent'.
f´(8)=0 -> maximumspunkt.
Hvis du ligger skæringspunktet i (5,0) kan det nok ikke gå helt galt ;)
Da vm(f) = (-3;8) er der i hvert fald ét skæringspunkt.
f´(3)=0 -> minimumspunkt.
f´(5)=0 -> 'vendetangent'.
f´(8)=0 -> maximumspunkt.
Hvis du ligger skæringspunktet i (5,0) kan det nok ikke gå helt galt ;)
Svar #3
07. november 2004 af frodo (Slettet)
#1: Du kan da ikke bruge f'(x)'s skæringer med akserne til at afgøre hvor f skærer akserne!
Du kan kun bruge f'(x)'s nulpunkter til at finde lokale ekstrema!
Du kan kun bruge f'(x)'s nulpunkter til at finde lokale ekstrema!
Skriv et svar til: Matematik opgave!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
