Matematik

Arealet af Ma

11. februar 2009 af Clittergirl (Slettet)

En funktion f er bestem ved f(x) = x2 , x ε R

For ethvert positivt tal a afgrænser linjen med ligningen y = a og grafen for f en punktmængde Ma, der har et areal.

Bestem for a = 4 arealet af Ma


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2009 af mindleaving (Slettet)

Du bliver nødt til at bruge den inverse funktion, altså kvadratrod af x. Så sætter du din grænse fra 0 til 4, og så skulle det ikke være noget problem mere at regne på arealet. Du skal bare endnu gange med 2, for at få hele arealet. Prøv at tegne funktionen kvadratrod af x., så ser du selv, at man kan gøre det p den måde.

Mange hilsner

Jan


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Prøv at tegne det ....

Så M4=...


Skriv et svar til: Arealet af Ma

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.