Matematik

Potensfunktion - procent

12. februar 2009 af surfact1 (Slettet)

Hej

"Erfaringen viser, ata hver gang taksterne stiger med 10 procent, mister vi tre procent af kunderne", oplyser HT's økonomichef.

Det antages, at antallet af passagerer i HT som funktion af den gennemsnitlige billettakst kan beskrives ved en funktion f af typen

f(x)=b*x^a

Bestem tallet a ud fra udklippets oplysninger om sammenhængen mellem takststigning og fald i passagertal.

a=-0.32

Hvor stor en procentdel af passagerene må HT forvente at miste, hvis taksterne stiger med 19%

5.4%

Hvor mange procent vil HT's billetindtægt stige med, hvis taksterne stiger med 19%

Har beregnet de to første, kan bare ikke lige finde ud af den sidste. Ved godt at der findes oplæg med den samme opgave, men kunne ikke tyde, hvordan den skulle beregnes, ud fra indlæggene

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2009 af mathon

udgangsbilletindtægt: yo*xo           (yo passagerer à xo kr)

efter takststigningen på 19%
er billetindtægten (1-0,054)*yo * 1,19*xo = 1,126yo*xo
stigning: 1,126yo*xo - 1,000yo*xo = 0,126yo*xo
stigning i pct. = (0,126yo*xo)/(yo*xo)*100% = 0,126*100% = 12,6%
 


Skriv et svar til: Potensfunktion - procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.