Kemi

spektere

13. februar 2009 af Reddie3gWorker (Slettet)

Hej

Jeg sidder med en lille opgave hvor jeg skal finde frem til hvilket stof der er tale om ud fra 4 forskellige spektre.

Det første spektre er et IR. Her er hvad jeg er kommet frem til so far:
2983,0cm-1 skyldes sp3-hybrideserede C-H-bindinger
1739,6cm-1 er et stærkt bånd og skyldes et carbonylbånd (C=O)
3480,0cm-1 er et overtonebånd fra carbonylbåndet (dobbelte frekvens af C=O)

Det andet spektre er et MS. Har er den eneste oplysning vi skal bruge (ordre fra lærer) at molekylærionen er ved m/z=88 svarende til at molarmassen for vores stof er 88

Det tredje spektre er et 1H-NMR. Her ser vi tre kemiske skift:
Ved 4,05ppm: er en kvartet, altså har den 3 naboer. Integralet er 22,04.
Ved 1,95ppm: er en singlet, altså har den 0 naboer. Integralet er 32,30.
Ved 1,20ppm: er en triplet, altså har den 2 naboer. Integralet er 31,80.
Jeg kan ikke rigtig få det normerede integral til at gå op. Har prøvet med 2:3:3 og 3:5:5?

Det fjerde spektre er et 13C-NMR. Her ser vi fire linjer. En ved ca. 170, en ved ca. 60, en ved ca.22, og en ved ca. 15. Forholdet mellem intenserne er ca. 2 : 7,5 : 5,5 : 9. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal bruge dette spektre til.

Håber der er nogen der kan hjælpe med opgaven. Jeg har siddet med den i evigheder, og kan ikke komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2009 af kuerten15

Altså.. Du kan som sådan ikke bruge intenserne i et 13C-NMR til noget. Peaks'ene plejer ikke at være uniforme i størrelserne. Nogle peaks er større end andre.

Men så kan du tilordne de forskellige kemiske shifts og forhåbentlig komme frem til dit stof.


Svar #2
15. februar 2009 af Reddie3gWorker (Slettet)

Okay, men det var heller ikke så meget det.. Det var mere hvad der var for et stof? Er der nogen der kan hjælpe med at svare på det?


Skriv et svar til: spektere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.