Matematik

Har brug for hjælp til at løse et par opgaver.

14. februar 2009 af Helpmeplease (Slettet)

Hejsa,

Har brug for hjælp, til at komme videre.

opgave A) solve for p1 og 2) solve for m:

p1+5m = 2p1+5mp2

opgave B) 2x-2/4 = 3(1-x)

opgave C) 11-2x/3 = 7(-x+2)-4

Håber i kan hjælpe mig med de overstående opgaver. Jeg kan ikke komme videre....Please

Mvh

Camilla


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Nogle forslag selv?


Svar #2
14. februar 2009 af Helpmeplease (Slettet)

Nej desværre...Kan ikke selv finde ud af det....


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

opgave A) solve for p1 og 2) solve for m:

p1+5m = 2p1+5mp2 (=)

ideen er at samle samtlige led med p1 på samme side af lighedstegnet:

p1-2p1= 5m*p2-5m (=)

-p1 = 5m*p2-5m (=)

p1 = -(5m*p2-5m)

Det samme kan gøres for m

opgave B) 2x-2/4 = 3(1-x)

Du kan starte med at gange parentesen ud:

(3-3x) =2x-2/4 (=)

herefter kan du gange igennem med 4 da du gerne vil slippe af med brøken:

12-12x=8x-2 

nu kan du så igen samle alle led med din ubekendte x på samme side af lighedstegnet:

20x=14 herefter kan du så isolere x ved at dividere med 20 på begger sider af lighedstegnet:

x=14/20 =7/10

c kan løses på samme måde
 


Svar #4
14. februar 2009 af Helpmeplease (Slettet)

Det kalder jeg en god HJÆLP....Tusind tak


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. februar 2009 af patricksorensen (Slettet)

Svaret til opgave B er ikke korrekt...

Lyder opgaven ikke (2x-2)/4 = 3(1-x)? Tror jeg har den samme opgave i mit kompendie, og så er den givne løsning ikke rigtig...

1) Start med at gange ud på højre side: (2x-2)/4=3-3x

2) Gang med 4 på begge sider for at fjerne brøken: 2x-2=12-12x

3) Nu kan du trække x'erne over på den ene side: 2x+12x=12+2

4) Så det bliver 14x=14

5) - altså x=1

Og ja, C skal løses på samme måde. Du skal bare passe på ikke at sætte dine brøker forkert...
 

Opgave A kan løses på flere måder...


Svar #6
15. februar 2009 af Helpmeplease (Slettet)

Hej Patrick...

Jeg får opgave A til:

p1= p1 = -(5m*p2-5m)

m= (2p1+p1)/p2

Og opgave C er: 0.83

Kan det passe?

Det er en opgave, som jeg skal aflevere idag (søndag) inden kl. 23.59.. Please kan du hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. februar 2009 af patricksorensen (Slettet)

Hej Camilla

Hvis du følger Lasses opstilling til C'eren, er dit resultat rigtigt, men hvis opgaven er den samme som i mit kompendie, ser det nogenlunde sådan ud:

2x+2

------

4

på venstre side af lighedstegnet, ikk'?
 

Så kan du ikke bruge Lasses udregninger.

------

p1+5m = 2p1+5mp2

For p1

1) saml p1 på samme side af lighedstegnet :p1-2p1=5mp2-5m

2) Træk 2p1 fra p1:-p1=5mp2-5m

3) Vend fortegnene om på begge sider af lighedstegnet: p1=-(5mp2-5m)

Så, ja, den må være rigtig.


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. februar 2009 af patricksorensen (Slettet)

For m er den lidt mere tricky:

p1+5m=2p1+5mp2

1) Isoler alle led med m på den ene side: 5m-5mp2=2p1-p1 (...2p1-p1=p1...)

2) Sæt m uden for parentes: m(5-5p2)=p1

3) Dividér med (5-5p2) på begge sider af lighedstegnet: m=p1/(5-5p2)

Sådan :D


Svar #9
15. februar 2009 af Helpmeplease (Slettet)

Jep vi har de samme opgaver. Ej hvor smart


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. februar 2009 af patricksorensen (Slettet)

:D


Svar #11
15. februar 2009 af Helpmeplease (Slettet)

hvad får du opgave c til?

opgave c: (11-2x)/3 = 7(-x+2)-4


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. februar 2009 af patricksorensen (Slettet)

...det samme som B...


Svar #13
15. februar 2009 af Helpmeplease (Slettet)

JEG FÅR: 0,83


Brugbart svar (1)

Svar #14
15. februar 2009 af patricksorensen (Slettet)

Hmm...

(11-2x)/3 = 7(-x+2)-4

1) Gang parentesen på højre side ud: (11-2x)/3=-7x+14-4

2) Opløs den venstre brøk, ved at gange med 3 på begge sider: 11-2x=3(-7x+14-4) = -21+42-12

3) Isolér x: -2x+21x=-11+24-12

4) Udregn...: 19x=19

5) Dividér...: x=1


Svar #15
15. februar 2009 af Helpmeplease (Slettet)

DU har lavet en fejl.

2) Opløs den venstre brøk, ved at gange med 3 på begge sider: 11-2x=3(-7x+14-4) = -21+42-12

på højre side: 3 gange -7x bliver -21x....du skriver -21


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. februar 2009 af patricksorensen (Slettet)

Søreme så! Trykfejl - bruger stadig den rigtige i 4)


Svar #17
15. februar 2009 af Helpmeplease (Slettet)

Tusind tak....Det hjalp meget i forståelsen....


Skriv et svar til: Har brug for hjælp til at løse et par opgaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.