Kemi

aktuel konc.

15. februar 2009 af birisi (Slettet)

Der afvejes 2,35 g Na2SO4 som opløses i demineraliseret vand i en 250 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med demineraliseret vand og omrystes

Opløsningen blandes med 100mL 0,150 M natriumnitrat (NaNO3)

Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+, SO42- og NO3- i blandingen ?? 


Svar #1
16. februar 2009 af birisi (Slettet)

???


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2009 af mathon

M(Na2SO4) = 142,06 g/mol
 

n(Na2SO4) = (2,35 g)/(142,06 g/mol) = 0,016542 mol i 350 mL opløsning

n(NaNO3) = (0,1 L)/(0,150 mol/L) = 0,0150 mol i 350 mL opløsning   ......................


Skriv et svar til: aktuel konc.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.