Matematik

pyramide i 3D. finde højden

16. februar 2009 af jwan20 (Slettet)

hej jeg har en pyramide som er i 3D.

jeg skal finde rumfanget men, der der en ting. jeg har grundfladens hjørner og har udregnet grundfladens areal, og har også højdens hjørne men ikke højden på den.

hvordan skal jeg gør???

har prøvet og finde grundfladens midian også trække den fra højdens punkter.

men der passer ikke rigtigt.

så nogen bud på hvordan jeg skal gør.????


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du siger "højdens hjørne"? Den er jo spids foroven. Men Volumen V=1/3*A*h (kubikenheder), så du skal bare kende højden og grundfladens areal, så har du rumfanget. Eller tænker du på en pyramidestub?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis det er en pyramidestub, så skal du bruge følgende formel:

V=1/3*h*(G+g+(√G*g)), hvor h er højden, G er arealet af den store grundflade, og g er arealet af den lille grundflade


Svar #3
16. februar 2009 af jwan20 (Slettet)

ja jeg mener højdens spids.

jeg ved at rumfanget formel er V=1/3 *h * g

men hvordan finder jeg højden, når jeg kun har højdens spidse koordinatter og grundfladens areal og koordinater


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nu har du ikke opgivet koordinaterne, men lad os sige, at du har lagt pyramiden sådan, at dens ene spids ligger i (0,0), og sidelængden er √A, så lægger vi det andet hjørne i (√A,0), så er afstanden ind til midten af pyramiden (for eksempel fra (0,0) lig (√2A)/2. Da du kan finde sidelængden, lad os kalde den s, så er højden givet ved h2+(2A/4)=s2<=>h=(√s2-(2A/4)). Du skal tegne det op, for al kunne se det. Det ville også have været nemmere, hvis du havde opgivet talværdierne på de kendte størrelser. 


Skriv et svar til: pyramide i 3D. finde højden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.