Fysik

Spændingsfaldet

16. februar 2009 af sdelight (Slettet)

I et kredsløb er strømstyrken gennem en 22 K-resistorer 37 uA.

1. Beregn spændingsfaldet over denne resistor:

U = R*I 

U = 22 * 37A = 814 V

Er dette rigtigt udregnet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2009 af mathon

U = R*I = (22*103 Ω) *(37*10-6 A) = 0,814 V = 814 mV


Svar #2
16. februar 2009 af sdelight (Slettet)

Okay, så det var næsten rigitgt :-)

Så har jeg lige et bud på løsningen af spørgsmål 2 til denne opgave, der lyder:

Et andet sted i kredsløbet er der et spændingsfald på 5,00 V over en 4,70 K-resistor.

2. Beregn strømstyrken gennem resistoren.

I = U/R   

I = 814 mV/22*10^3 = 37000 A

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2009 af mathon

I = U/R = (5 V)/(4,7*103 Ω) = 0,001064 A = 1,064 mA


Svar #4
16. februar 2009 af sdelight (Slettet)

Okay, den var jeg da helt forkert på..

Håber også lige du vil hjælpe med 3 og sidste spørgsmål:

Et tredje sted er der et spændingsfald på 2,13 V over en resistorer, når strømstyrken gennem den 38,1 mA.

3. Hvilken resistans har resistoren?

Den har jeg simpelthen ikke noget bud på, jeg kan ikke engang finde en formel dertil.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2009 af mathon

R = U/I = (2,13 V)/(38,1 mA) = (2,13 V)/(38,1*10-3 A) = 55,9 Ω


Svar #6
16. februar 2009 af sdelight (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Spændingsfaldet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.