Matematik

Bestemmelse af forskrift for 'f'

16. februar 2009 af cillevh (Slettet)

DET HASTER! HJEMMEOPGAVER TIL IMORGEN TIRSDAG DEN 17 FEBRUAR!

Sidder her med en opgave, formuleret således:

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses det, at:

        f (0) = 10  og  f (2) ? 160

Bestem en forskrift for f.

Jeg forstår simpelthen ikke hvad det betyder, går ud på, eller hvordan den skal løses?

Hvad gør man?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2009 af mathon

repeter

hvad er en eksponentielt voksende funktion er!


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2009 af mathon

dens ligning
er

                                                 f(x) = y = b*ax og  a>1

......................

opskriv ligningen 2 gange

og indsæt de respektive punkters koordinater

divider de to fremkomne ligninger

beregn a af kvotienten (divisionsresultatet)


Svar #3
16. februar 2009 af cillevh (Slettet)

tak for svarene! :)

lige nogle uddybende spørgsmål:

- Hvad er de respektive punkters koordinater? Altså hvad betyder det?

har desværre aldrig hørt om de respektive punkters kooridnater.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2009 af mathon

a > 0

I:  160 = b*a2
II: 10= b*a0

 divider I med II...................


Skriv et svar til: Bestemmelse af forskrift for 'f'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.