Matematik

graf

16. februar 2009 af teamwork (Slettet)

jeg har faaet opgaven 

y=f(x)=ax^2+bx+c

grafen gaar gennem (0,2)(2,-1)(4,3) bestem a b og c

jeg ved at c er 2 jeg har proevet at saette x og y i ligningen og  isolere a men kan ikke finde det rigtige.. nogen der kan hjaelpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt to ligninger med to ubekendte.


Svar #2
16. februar 2009 af teamwork (Slettet)

skal jeg saa saette dem lige hinanden ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Nej. Du kender to sæt løsninger (x,y) og mangler a og b. Så har du to ligninger med to ubekendte.


Svar #4
16. februar 2009 af teamwork (Slettet)

jeg loesningerne er -3 og 1 men hvordan finder jeg a og b


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Prøv at indsætte direkte i ligningen. Du har, at ax^2+bx+2=y.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. februar 2009 af mathon

se tilføjelsen
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=641439


Skriv et svar til: graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.