Matematik

Beskrivelse af model

17. februar 2009 af Borrisholt (Slettet)

Hvis man har en løsning til en differentialligning, som hedder y = b/a + ce^-ax, hvad betyder så de forskellige dele af ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

hvad mener du med hvad de betyder?.. Der indgår nogle konstanter og en variabel. Eller vil du vide noget om funktionens forløb?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Prøv først at skrive den sådan her, idet du anvender symbolerne på bjælken herover:

y=b/a +c*ea*x

prøv så at sætte b=2 og a=1 for eksempel og tegn den så op, så bliver det klarere.


Svar #3
17. februar 2009 af Borrisholt (Slettet)

Det er fordi jeg har en model, der hedder f(t) = 3,00 - 3,00*e^-0,0116t, som jeg skal beskrive. Og så ville jeg høre om man kunne sige noget generelt om den slags ligninger. I det her tilfælde er f(t) en bromkoncentration målt mmol/L og t er tiden i sekunder.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#3 Ahh, den opgave.. Du kan fortælle noget om bromkonc. til tiden t=0, dvs. start koncentrationen. Så kan du også se at det er en eksponentiel aftagende funktion, så prøv at kigge på hvad der sker, når t→∞


Svar #5
19. februar 2009 af Borrisholt (Slettet)

Det er en aftagende funktion fordi a ligger mellem 0 og 1, ikk? Hvordan kan man se det?


Skriv et svar til: Beskrivelse af model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.