Matematik

Integration

18. februar 2009 af yogibär (Slettet)

Hej, jeg skal angive følgende ubestemt integral:

∫-2tan^2xdx

jeg er i tvivl om min løsning er rigtigt. Jeg fik den til at blive -4ln(cos(x))

Er det nu helt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af peter lind

(-4ln(cos(x)))'=(-4/cos(x))(cos(x))' = -4/cos(x)(-sin(x)= 4tan(x). Dit resultat giver iøvrigt kun meneing for cosx>0

Brug tan(x)' = 1 + tan2(x) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Det er ikke, hvad mit CAS får i hvert fald.


Svar #3
18. februar 2009 af yogibär (Slettet)

jeg har begået en lille tænkefejl i regningen af opgaven. nu har jeg resultatet til:

-2/3(ln(cosx))^3


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.