Kemi

Er det stof A eller B der er Maleinsyre?

18. februar 2009 af reinholdt_w (Slettet)

Først laves to forsøg, hvor man vil bestemme molarmassen af de to beholderes indhold.
Af stof A afvejes 405 mg, som hældes i en konisk kolbe med lidt vand. Der tilsættes et par dråber phenolphtalein og der titreres med 0,100 M NaOH. Ækvivalenspunktet viser sig at være ved 23,0 mL.


b. Beregn molarmassen af stof A.
n = c· v
c = 0,100 M og V = 23,0 mL ↔ 0,23 mL
n = c · V -> n = 0,100 M · 0,23 mL = 0,0023 mol
M = m / n -> M = 0,405 g / 0,0023 mol = 176,08 g/mol

Af stof B afvejes 425 mg som på samme vis blev titreret med 36,6 mL NaOH


c. Beregn molarmassen for stof B.

n = c · V -> n = 0,100 M · 0,0366 mL = 0,00366 mol
M = m / n -> M = 0,425 g / 0,00366 mol = 116,2 g/mol

Er der en der kan forklare mig og det er stof A eller B der er maleinsyre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af Ramses I (Slettet)

Maleinsyre har molmassen 116,07 g/mol, så sandsynligheden er signifikant for at stof B er maleinsyre.


Svar #2
19. februar 2009 af reinholdt_w (Slettet)

Jamen hvorfor det? Det forstår jeg ikke. Kan du begrunde?


Skriv et svar til: Er det stof A eller B der er Maleinsyre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.